Wat en hoe

 

Hoe gaat Energie Pioniers Noordoostpolder te werk.

 • We nemen deel aan het overleg met afgevaardigden van de verschillende themagroepen binnen de Pioniers van de Toekomst
 • We werken samen met allerlei organisaties in de Noordoostpolder om deze slag naar het gebruik van andere energie aan te jagen. Dat doen we onder meer met : de gemeente; de Natuur en Milieu Federatie Flevoland; het samenwerkingsverband Flevolandse coöperaties; Mercatus en de Flevomeer Bibliotheek in Emmeloord. 
 • We zijn en gaan in gesprek met mogelijke initiatiefnemers op het gebied van duurzame energie.
 • We hebben een werkgroep met vrijwilligers met technische kennis enachtergrond, die vernieuwingen volgen en dit in het bestuur in brengen, indien dit volgens hen van belang is.
 • We hebben de volgende werkgroepen: postcoderoos (lees de pagina met informatie, wat een postcoderoos is); inkoop en verkoop van onze groene stroom uit de Noordoostpolder.
 • We hebben een contract met de zeer groene coöperatie Energie VanOns, die onze energie afneemt en levert. 
 • We nemen deel aan overleggen binnen het Netwerk Noordoostpolder Energieneutraalen de Pioniers van de Toekomst.
 • We doen dit zoveel mogelijk met ons motto : " Energie van de polder, door de polder en voor de polder."

 

Wat doen we en met welke resultaten.

 • We richten satelliet coöperatiesop, die postcoderoosprojecten beheren. Daarvan zijn er momenteel een tweetal, in Marknesse en op de bibliotheek met ruim 300 zonnepanelen en 30 deelnemers. Vanaf het najaar 2018 richten we meer satellieten op. 
 • We leveren  groene stroom van onze zonnepanelen (postcoderoos) aan bewoners in de Noordoostpolder en we kopen groene stroom in uit de Noordoostpolder (windmolen en/of zonneweide) voor de bewoners uit de Noordoostpolder.
 • We verkopen via Energie VanOns CO2 gecompenseerd gas. Zij compenseren dit met cook stoves (zie de pagina met info) en wij gaan dit extra compenseren met aanplant van bomen in het op te richten Voedselbos in 2019.
 • We ontvangen per klant jaarlijks € 75,-. Dit besteden we aan: aanplant van de bomen; aanvragen uit de Noordoostpolder voor duurzame maatschappelijke projecten; voorlichting; projecten, waar we geen middelen voor hebben.
 • Samen met NMFF hebben we vanaf juni 2018 een energieloket, waar algemene voorlichtingsmaterialen aanwezig zijn en algemene informatie wordt gegeven.
 • We zijn in gesprek met de gemeente en Mercatus om oplossingen te vinden voor het probleem van energie-armoede (het nu al amper kunnen betalen van de energierekening)
 • We zijn als maatschappelijke organisatie betrokken bij het project Flextore, een samenwerkingsverband van verschillende bedrijven, die met landelijke subsidie een bijzondere accu voor de kleinschalige opslag van opgewekte stroom in Emmeloord maken en plaatsen.
 • We willen over gaan tot aanstelling van een  onafhankelijke energiecoach in dienst van Energie Pioniers Noordoostpolder, die inhoudelijke informatie geeft bij mensen thuis over verduurzaming van hun woning. (We beschikken nu niet over de financiele middelen).
 • We zijn en gaan in gesprek met andere initiatiefnemers in de polder in het opwekken van energie over afstemming en samenwerking.
 • Het ontwikkelen samen met de Pioniers van de Toekomst van voorlichting over duurzaamheid aan het onderwijs.
Top <h4>energiepioniers-nop.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/over-ons">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/waarom-epn">Waarom EPN</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/wat-doet-epn-en-hoe">Wat en hoe</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/organisatie">Organisatie</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/video">Video</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/projecten">Projecten</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/postcoderoos">Postcoderoos</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/vragen">Veelgestelde vragen</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/flextore">Flextore</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/doe-mee">Doe mee</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/klant-worden">Klant worden</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/aanmelden-postcoderoos">Aanmeldformulier Postcoderoos</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/lid-worden">Lid worden</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/meer-info">Meer info</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/partners-epn">Partners EPN</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/de-column-van">De column van...</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/ideeenbus">Ideeenbus</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/adresgegevens">Adresgegevens</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/nieuwsbrief">Nieuwsbrief</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/contactformulier">Contactformulier</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>