Postcoderoos

 

Wat is een postcoderoosproject?

Stel, u bezit een eigen woning of bent huurder van een woning, maar:

  • uw woning heeft geen eigen dak, of
  • uw dak staat niet op het zuiden, of
  • uw dak heeft hinder van schaduw door omliggende gebouwen of bomen, of
  • u vindt zonnepanelen op uw dak niet mooi staan, of
  • u heeft geen zin in al die rompslomp van bestellen en plaatsen van zonnepanelen, of
  • u vindt de kosten van een eigen installatie te hoog, of
  • ???

dan is meedoen aan een postcoderoosproject voor u een aantrekkelijke mogelijkheid. In een postcoderoosproject investeert u samen met anderen in een zonnepanelen installatie op een ander gemeenschappelijk dak (bijvoorbeeld van een landbouwschuur, groot bedrijf, openbaar gebouw, etc).

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van postcoderoosprojecten, hoe wij als lokale duurzame energiecoöperatie de projecten organiseren, en wat dat voor u inhoudt.

Energie Pioniers Noordoostpolder heeft reeds 2 postcoderoosprojecten opgericht: satelliet-coöperatie EPN Marknesse en satelliet-coöperatie bibliotheek in Emmeloord. De coöperaties bezitten gezamenlijk meer dan 320 panelen met totaal 30 participanten. Beide coöperaties functioneren statutair zelfstandig onder eigen bestuur.

 

AFM toezicht

Let op: bij een postcoderoosproject belegt u buiten AFM-toezicht. Voor deze activiteit is geen vergunningplicht.

Regeling Verlaagd Tarief
Onder deze naam zijn postcoderoos projecten wettelijk vastgelegd. Het tarief wat hier bedoeld wordt is het tarief van de Energiebelasting. Dit tarief wordt door de overheid jaarlijks vastgesteld en vormt een belangrijk deel van het energietarief dat u betaalt voor uw stroom.

De energiebelasting voor particuliere en klein zakelijke aansluitingen bedraagt zo’n 12 eurocent (incl. BTW) per afgenomen kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt circa 3200 kWh per jaar en betaalt dan ongeveer € 384,- aan energiebelasting.

Om de opwekking van duurzame energie te stimuleren is in het kader het SER Nationale Energie Akkoord uit 2013 deze regeling geïntroduceerd. In het begin kwam deze regeling moeilijk van de grond door allerlei beperkingen. Zo was er bijvoorbeeld sprake van een korting van slechts 7,5 eurocent per kWh; hierdoor was het praktisch onmogelijk om een positief financieel resultaat te behalen. Na ingrijpen door de Tweede Kamer werd ingestemd met een volledige teruggave van de energiebelasting, ongeacht de hoogte van die belasting. Dit en de voortdurend lager wordende kosten van zonnepanelen maken postcoderoosprojecten tegenwoordig financieel interessant.

Geïnteresseerd geraakt in postcoderoosprojecten? Laat het ons weten via het aanmeldformulier.

AANMELDEN POSTCODEROOS

 

 

Top <h4>energiepioniers-nop.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/over-ons">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/waarom-epn">Waarom EPN</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/wat-doet-epn-en-hoe">Wat en hoe</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/organisatie">Organisatie</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/video">Video</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/projecten">Projecten</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/postcoderoos">Postcoderoos</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/vragen">Veelgestelde vragen</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/flextore">FleXtore</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/doe-mee">Doe mee</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/klant-worden">Klant worden</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/aanmelden-postcoderoos">Aanmeldformulier Postcoderoos</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/lid-worden">Lid worden</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/meer-info">Meer info</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/partners-epn">Partners EPN</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/de-column-van">De column van...</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/ideeenbus">Ideeenbus</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/adresgegevens">Adresgegevens</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/nieuwsbrief">Nieuwsbrief</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/contactformulier">Contactformulier</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>