8 april 2019

Volledig elektrisch de weg op. Steeds meer automerken brengen een volledig elektrische auto op de markt. De informatiemarkt energie op 17 mei in Emmeloord speelt hierop in met het thema ‘Duurzaam op weg’.

Na het succes van de eerste informatiemarkt energie in november vorig jaar, kan een vervolg niet uitblijven. “Daar kwamen zo’n 250 mensen op af, dus er is duidelijk behoefte aan informatie”, zegt Marcel van der Voort namens de organiserende stichting Pioniers van de Toekomst. Het evenement op 17 mei, van 11.00 tot 19.00 uur, wordt weer gehouden in FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord. “We werden benaderd door de ANWB die een proefritconcept biedt op het gebied van elektrisch rijden. Een van de maatschappelijke doelstellingen van de ANWB is duurzame mobiliteit bevorderen en dat sluit naadloos aan op ons thema.” De ANWB parkeert zes betaalbare elektrische auto’s van diverse merken op het parkeerterrein voor de bibliotheek. Belangstellenden kunnen hier terecht voor onafhankelijk advies. En desgewenst kunnen ze op voorinschrijving samen met een vrijwilliger van de ANWB een proefrit maken in en rond Emmeloord.

 

De organisatie van de informatiemarkt wil lokale of regionale autodealers tevens de kans geven zich te presenteren. “Het idee is dat mensen die enthousiast geworden zijn na een proefrit dan meteen contact kunnen leggen met een dealer.” Daarnaast zijn er voor een zo’n breed mogelijke invulling van de informatiemarkt contacten gelegd met handelaren in e-bikes, speed pedelecs en elektrische scooters en 45km-auto’s. Zo mogelijk wordt er ook hiervoor een testroute uitgezet. “We willen duurzame mobiliteit in de breedte belichten. Daar hoort ook informatie bij over bijvoorbeeld carsharing of over laadpalen in combinatie met het zelf opwekken van energie met zonnepanelen.” De partijen die bijgedragen hebben aan de eerste informatiemarkt energie zijn ook nu weer enthousiast om deel te nemen. “En er is ruimte voor andere ondernemingen en instellingen om aan te haken”, zegt Van der Voort. “Partijen met oplossingen voor energiebesparing en energieopwekking in en rond de woning zijn welkom. We gebruiken de titel ‘Duurzaam op weg’. Dit slaat op mobiliteit én op de woning.”

 

De Pioniers van de Toekomst organiseren de informatiemarkten energie in opdracht van gemeente Noordoostpolder. In november 2019 staat een derde evenement gepland met als thema ‘gasloos wonen en energieneutraal erf’. Ondernemingen of instellingen die bij de thema’s willen aanhaken kunnen contact opnemen via info@pioniersvandetoekomst.nl

Meer nieuws