Energiepioniers mee in top duurzaamheidsranking

 
Energiepioniers mee in top duurzaamheidsranking, 1 of 2
Energiepioniers mee in top duurzaamheidsranking, 2 of 2

20 november 2018

In de duurzaamheidsranking, die 20 november 2018 bekend is geworden, scoort Energie VanOns een 10. Dat is goed nieuws voor Noordoostpolder, want onze lokale energiecoöperatie hoort daar ook bij.

De ranking is opgesteld door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. De vier organisaties onderzochten voor het zesde jaar op rij de investeringen, inkoop en levering van stroomleveranciers in Nederland en beoordeelden die op duurzaamheid.

 

In het onderzoek krijgen elf consumentenleveranciers een 8 of meer voor duurzaamheid. Daarmee zijn zij ‘voorlopers’. Zij produceren zelf duurzaam opgewekte stroom of kopen deze direct in bij de bron. Zes leveranciers scoren zelfs een 10 en daar staat Energie VanOns (vh. Noordelijke Lokaal Duurzaam) ook tussen.


Inmiddels zijn er 76 coöperaties uit Noord-Nederland bij Energie VanOns aangesloten, waaronder Energiepioniers Noordoostpolder (EPN). Peter Brouwer, voorzitter van de EPN, is blij met de uitkomsten van het onderzoek. “Veel mensen laten zich bij hun keuzes leiden door ranglijsten. Dan is het natuurlijk fijn om te weten dat deze objectief zijn en zoveel mogelijk aspecten mee laten wegen.”

 

Wie met de EPN in zee gaat, is verzekerd van 100% groene energie uit de regio. “Wat ook niet onbelangrijk is, is dat de ranking het sociale aspect mee laat wegen. Onze energieprijs zit bij de middenmoot, maar alle winst vloeit wel terug in de regio. Dus hoe meer klanten wij hebben in Noordoostpolder, hoe meer wij kunnen bijdragen aan duurzame projecten in de polder. Ons motto is niet voor niets ‘van, voor en door de polder’ en daarmee is de cirkel weer rond.” 


Overstappen naar EPN of een voorberekening laten maken of liever eerst een afspraak, kan heel eenvoudig via de website: www.energiepioniers-nop.nl of KLIK HIER


Voor meer informatie over de totstandkoming van de ranking: www.consumentenbond.nl

[ https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2018/energieaanbod-in-nederland-verduurzaamt-maar-mondjesmaat ]

Meer nieuws
Top <h4>energiepioniers-nop.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/over-ons">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/waarom-epn">Waarom EPN</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/wat-doet-epn-en-hoe">Wat en hoe</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/organisatie">Organisatie</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/video">Video</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/projecten">Projecten</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/postcoderoos">Postcoderoos</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/vragen">Veelgestelde vragen</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/flextore">Flextore</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/doe-mee">Doe mee</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/klant-worden">Klant worden</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/aanmelden-postcoderoos">Aanmeldformulier Postcoderoos</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/lid-worden">Lid worden</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/meer-info">Meer info</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/partners-epn">Partners EPN</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/de-column-van">De column van...</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/agenda">Agenda</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/ideeenbus">Ideeenbus</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/adresgegevens">Adresgegevens</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/nieuwsbrief">Nieuwsbrief</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/contactformulier">Contactformulier</a></li> <li><a href="https://www.energiepioniers-nop.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>