Uitnodiging!

Op zaterdag 26 maart 2016 organiseren de Pioniers van de Toekomst de energiemarkt op het Kettingplein te Emmeloord. De energiemarkt informeert belangstellenden over de mogelijkheden van schone energie. Er zijn verschillende optiesop het gebied van bijvoorbeeld, woningisolatie, energieneutrale woningen, zonnepanelen, kachels, elektrische mobiliteit en/of collectieve oplossingen zoals autodelen te vinden.

Energiemarkt
Energie is op dit moment razend interessant omdat de energie transitie volop losbarst. Maar er is, naast praktische en nuttige informatie, tevens gezorgd voor vertier voor jong en oud. Er kunnen tijdelijke ‘energie’ tattoos worden gezet. Er is een springkussen, een fietswedstrijd op hometrainers en een quiz met leuke prijzen. De prijzen zijn WakaWaka lampjes en opladers op zonne-energie. De hoofdprijs is een WakaWaka all-in-one kit ter waarde van € 160,- bestaande uit zonnepanelen, een accu, stekkerblok en led-lampjes. Ideaal voor op vakantie of voor outdoor activiteiten.Verder wordt er met de Rocketstove koffie gebrand.

Woningen
Veel energie wordt gebruikt in en rond de woning. Eerste stap is besparing van het energiegebruik. Er zijn diverse bedrijven die u kunnen informeren over isolatie, installatie en renovatie. Kom en ontdek hoeveel u kunt besparen (aan energie en geld) met verschillende producten. Tweede stap is inkopen of zelf opwekken van duurzameenergie. Ook hiervoor zijn er diverse bedrijven die u kunnen informeren over zonnepanelen, zonneboilers en pellet kachels en de inkoop van duurzame energie. Bovendien is er een energie make-over te winnen ter waarde van €  250,-.

Mobiliteit
Duurzame mobiliteit in auto’s, fietsen en verschillende huur en deel opties zijn tevens aanwezig. De Noordoostpolder heeft zelf de primeur voor een nieuw initiatief op het gebied van duurzame mobiliteit. Benieuwd wat dit is?, kom dit zelf ontdekken!

Streekmarkt
Dit jaar organiseren de Pioniers van de Toekomst drie thema markten op het gebied van duurzaamheid. Elke keer in combinatie met de streekmarkt op het kettingplein. Naast het energie thema zijn de vertrouwde voedselkramennog steeds aanwezig.

U bent van harte welkom op de Energiemarkt  (van 10.00 uur tot 16.00 uur)

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Anita van Engelen,

telefoonnummer 06-127 95 114 of (0527)20 33 23
of via anitavanengelen@gmail.com