Energy Battle is gestart

EP_EB_PvdT_team

Een team van tien vrijwilligers van de Pioniers gaan gedurende zes weken op zoek naar mogelijkheden om energie te besparen in en om het eigen huis. Dit Pioniersteam (zie foto) is het eerste van drie teams dat deelneemt aan de Energy Battle; in november respectievelijk december neemt het volgende team het stokje over.

De Energy Battle wordt landelijk georganiseerd door het Klimaatverbond Nederlandse Gemeenten. De gemeente Noordoostpolder heeft de lokale energie coöperatie Energie Pioniers Noordoostpolder gevraagd om in onze gemeente de organisatie op zich te nemen. Aandacht voor energiebesparing in de eigen woning is een van de doelstellingen van onze coöperatie, zegt Albert Klein Tijssink, vice-voorzitter van de Energie Pioniers. De Energy Battle is daar een leuke en uitdagende vorm voor.

Hoewel per team een resultaat wordt berekend is de einduitslag bekend op de Warme Truiendag op 5 februari 2016. Voor de teams in Noordoostpolder ligt de lat hoog: in 2012 won een team van de gemeente Noordoostpolder de landelijke competitie.

Het team van de Pioniers van de Toekomst gaat de uitdaging echter graag aan. De tussentijdse resultaten zullen worden gepubliceerd op de website van Energie Pioniers Noordoostpolder (www.energiepioniers-noordoostpolder.nl) en Pioniers van de Toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *